spiritueel bladerboekje

In juli 2010 heb ik een spiritueel bladerboekje gepubliceerd, getiteld ‘Er is geen weg’. In dat boekje staan enkele tientallen aforismen, gebaseerd op inzichten die ik de jaren ervoor heb opgedaan door reflectie, meditatie en reiki.

Bij het schrijven heb ik mijn boekenkennis vrijwel geheel buiten beschouwing gelaten. Daardoor is het een dun en toch waardevol boekje geworden - al zeg ik het zelf.

Het is als een touw met knopen. Voor de één is het een ladder, voor de ander een riem. Een derde gebruikt het als leidraad of vislijn.

Er wordt niets herhaald dat je ook op tal van andere plaatsen kunt lezen. En er staat ook geen woord te veel in. Ik heb ervoor gekozen om de aforismen niet toe te lichten.

Het resultaat is een boekje om mee aan de slag te gaan, niet om passief tot je te nemen.

Door het spirituele blad Koorddanser is ‘Er is geen weg’ goed ontvangen:

“Johan de Wal is opgeleid tot journalist, maar hij hoeft de deur niet meer uit om inzichten of inspiratie te vinden voor zijn ’spirituele bladerboekje’. Hij heeft genoeg aan wat er binnen in hem te vinden is, want wat buiten is, is ook binnen. En alleen via de weg naar binnen kunnen we volledigheid en eenheid ervaren. Zijn wijsheden zwemen naar soefi en zen, het gaat niet om levensrichtlijnen maar om het opgaan in de ultieme ervaring”.

Een andere reactie, van iemand “uit het veld”:

“Ik heb je boekje vlak voor mijn vakantie ontvangen en gelezen. Weggezet en opnieuw gelezen. En weggezet en opnieuw gelezen. Zo’n bundel is het. Het is een bijzonder geslaagde bundel geworden. (…) deze bundel verraste mij. Het is een heel mooie combinatie van gedicht en spirituele ontwikkeling die niets van zweverigheid of andere fratsen heeft. Heel mooi.”

Anneke Veelen - van de Reep, reikimaster & SEV-trainer

Koop de gedrukte versie van ‘Er is geen weg’ bij Lulu.com voor slechts 10 euro.

admin op 11 August 2010

Comments are closed.